Wie zijn we?

Bijlesopkot.be werd een 7-tal jaar geleden opgericht door Matthias Rijnwalt, nadat hij eerder al 3 jaar op zijn eentje bijles had gegeven. Sindsdien groeide de organisatie stevig, waardoor er nu per semester een 100-tal leerkrachten aan de slag zijn en heel wat studenten begeleid worden. Dit op maat van hun noden en niet gebonden aan een vaste locatie. Bijles kan op kot, bij hen thuis, bij de leerkracht of zelfs in de bib.

Onze missie?

Zoveel mogelijk studenten die het moeilijk hebben, kwalitatief, betaalbaar en efficiënt begeleiden en helpen slagen. Dit in alle vrijheid voor de student en locatie onafhankelijk.

Logo bijlesopkot

Democratiseren van bijles

Vanwaar de drive van Matthias? Toen hij zelf nog studeerde en nood aan bijles wiskunde ging hij actief op zoek. naar begeleiding Al snel bleek bijles peperduur en dus enkel weggelegd voor de happy few. De trigger om het zelf anders aan te pakken. Vandaag de dag kunnen we wel stellen dat bijles een stuk betaalbaarder is geworden van prijs, een feit waar Bijlesopkot.be zeker aan heeft bijgedragen.

Het verschil met anderen?

Alle leerkrachten worden bij Bijlesopkot.be grondig getest en gescreend. Bovendien zetten we ze ook enkel in, als ze de student ook effectief kunnen helpen. We matchen leerkrachten enkel met studenten in hetzelfde studiegebied. Enkel zo kan de juiste kennis overgebracht worden.

Leerkrachten klaar maken voor de arbeidsmarkt

Leerlingen staan centraal bij Bijlesopkot.be, maar de leerkrachten zijn even belangrijk. Leerkrachten doen heel wat kennis op, leren beter met mensen omgaan en een boodschap helder overbrengen. Zo worden werken ze aan hun geduld, leren ze positief enthousiasmeren, communiceren en zaken verduidelijken. Ideale skills voor de arbeidsmarkt. Het geven van bijles staat dan ook aantrekkelijk op het CV en maakt het zoeken naar een eerste baan een heel stuk makkelijker. Ook dat vinden we bij Bijlesopkot.be belangrijk.

Toekomstvisie

Bijlesopkot.be wil op korte termijn uitgroeien tot een landelijke speler die actief is in de belangrijkste studentensteden. Recent vervoegde dan ook Jari Decoster het team. Hij zal instaan voor de landelijke uitbouw én de kwaliteitsbewaking van de organisatie. Studenten helpen slagen blijft immers steeds het uitgangspunt.