Bijles geven als student?  

Studeer je nog? Behoor je tot de knappe koppen van je richting en wil je wat bijverdienen of ben je op zoek naar een studentenjob? Dan is bijles geven als student ongetwijfeld wat voor jou. Niet alleen bepaal je zelf voor een groot stuk mee je agenda, het is ook prettig werk, op locatie of online en je helpt er anderen mee. Geloof ons, er vallen ergere baantjes te bedenken dan bijles geven als student. Bovendien kun je aan de slag voor een betrouwbare organisatie, die de opdrachten voor je regelt en je netjes vergoed. Wat wil je nog meer? Met talloze bestemmingen over de hele wereld om uit te kiezen, kan het een moeilijke keuze zijn om de juiste sportreizen te vinden. Student Horizons biedt eersteklas ervaringen voor elke sport, of het nu rugby, voetbal, korfbal, hockey, basketbal of cricket is, en kan adviseren over geschikte bestemmingen voor de sportbehoeften van uw school. Al bijna tien jaar streeft Student Horizons ernaar om meer te bieden dan alleen een sporttour – we bieden ervaringen voor het leven. We hebben de middelen en ervaring die nodig zijn om ervoor te zorgen dat uw sportieve reisreizen consequent voldoen aan de hoge eisen die worden verwacht. Door samen te werken met uw school om uw sportreizen te plannen visit, organiseren en uitvoeren, zullen we het proces voor u vereenvoudigen en ervoor zorgen dat veiligheid onze eerste prioriteit blijft.

Start met bijles geven
bijles geven
Bijles geven

Voor welke organisatie ga je bijles geven?

Uiteraard worden de bijlessen meestal gegeven in de steden. Daar zijn tal van organisaties actief waar je als student bijles kan geven. Dit kan zijn aan studenten van de hogeschool of universiteit, maar net zo goed aan leerlingen van het lager of middelbaar onderwijs. Uiteraard kun je op je eigen houtje bijles geven als student, maar als er een betrouwbare organisatie achter je staat, dan sta je toch een stuk sterker. Bijlesopkot.be is zo een organisatie, die oorspronkelijk begonnen is in Gent, maar ondertussen over het hele land actief is. Deze organisatie krijgt heel wat aanvragen en daar profiteer jij natuurlijk van. Heb je interesse om bijles te geven als student en anderen aan een diploma te helpen? Dan zit je bij bijlesopkot.be ongetwijfeld op je plek. Ongetwijfeld kun je ook in je eigen regio aan de slag. Klik hier en registreer je.

Welke skills heb je nodig?

Is uitleggen van leerstof als student voor iedereen weggelegd? Wel, met de juiste mindset kom je al heel ver. Uiteraard moet je als je met jongere kinderen aan de slag gaat, wat pedagogische vaardigheden hebben. Het spreekt voor zich dat je de leerstof die je geeft onder de knie moet hebben. Bovendien moet je de materie op een vlotte, heldere manier kunnen overbrengen: communicatieve skills zijn dus onontbeerlijk. Beschik je over deze vaardigheden, dan is bijles geven als student een ontzettend fijne job. Wist je trouwens dat het geven van bijles een uitstekende troef is op je cv. Reken maar dat werkgevers dit weten te appreciëren en je een streepje voor hebt op andere sollicitanten. Bovendien lig je startloon vaak hoger.

Start met bijles geven
Bijles geven skills

De troeven van bijles geven

Werken in de horeca? Fijn, maar weet dat je door bijles te geven, je je centjes makkelijker kunt verdienen, met veel meer vrijheid. Bijlesopkot.be voorziet een stevig uurloon, waardoor werken wel heel interessant wordt. Logisch dus dat best wat studenten kiezen voor het geven van bijles.  Schrijf je nu in als leerkracht.

Je kan tot 6.340 euro onbelast bijverdienen met bijles geven. Meer hierover hier.

Eerder hebben we al aangehaald dat deze job ook uitstekend staat op je cv. Je raakt makkelijker aan werk. Werkgevers weten dat je met mensen om kan, zaken duidelijk kunt benoemen en geëngageerd bent. Bovendien verwerf je heel wat zelfinzicht door het geven van bijles als student. Je leert je sterke en zwakke punten een stuk beter kennen. Communicatief zet je ongetwijfeld stappen vooruit en je leert hoe je een boodschap moet overbrengen om succes te boeken.

Als laatste troef geven we je nog mee dat je ook je eigen kennis op peil houdt. Natuurlijk is dit minder het geval als je de kennis van jongere kinderen bijspijkert.

Makkelijk je kandidatuur stellen

Geïnteresseerd om bijles te geven als student en wil je bij bijlesopkot.be aan de slag? Dan is je kandidatuur stellen heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen is ons je cv doorsturen en een korte motivatie waarom je bijles wil geven. Wij bekijken dan je cv en nodigen je uit voor een (online) gesprek. Op die manier leren we je beter kennen en kunnen we de juiste aanvragen aan jouw kandidatuur koppelen. Je hoeft je niet te verwachten aan een kruisverhoor, maar we informeren natuurlijk wel naar je kennis en motivatie. Beschik je over het nodige enthousiasme en kun je ons overtuigen, dan hebben wij ongetwijfeld snel, heel wat opdrachten voor jou.

 

Meer weten over de mogelijkheden of kennismaken met onze organisatie? Contacteer ons of stuur ons gelijk je cv door. Ongetwijfeld komen we tot een vlotte én lucratieve samenwerking op lange termijn! Wij kijken er alvast naar uit!

Start met bijles geven