Bloklocaties in Gent

Nu het nieuwe academiejaar begonnen is begint het schoolwerk zich weer op te stapelen. Toch is de druk om al veel schoolwerk te doen er nog niet. Om jullie een handje te helpen in het doorploeteren van dit academiejaar geven we je enkele toplocaties om op een vrije porzo namiddag wat schoolwerk te doen. Spreek af met enkele vrienden om elkaar te motiveren.

Dit architecturaal pareltje biedt meerdere studieplekken. Verdwaal in de vele zalen en laat jullie als pauze belonen met een goed boek. Ook studenten die moeten werken aan een groepswerk zijn welkom in De Krook.

Meer info vind je op: https://stad.gent/bibliotheek/aanbod-voor-scholen/hoger-onderwijs/studeren-bibliotheek-de-krook

Hier studeer je tussen de oude boeken. Laat je verdwalen door de oude grote gangen en kies het gezelligste kamertje uit om enkele uren te vertoeven. Van maandag tot donderdag is deze bibliotheek geopend tot 20u, ideaal voor studenten die eens een namiddag willen doorwerken.

Meer info: https://www.ugent.be/lw/nl/diensten/bibliotheek

Deze bibliotheek bevindt zich net achter het station. De campus Schoonmeersen is bijna een dorp op  zich. Inclusief pizzeria, bankautomaat en verschillende studentenresto’s. Ook voor zij die hier komen werken is er voor elk wat wils. Er zijn geïsoleerde studeercellen, grote tafels voor groepswerken, een stille ruimte,…

Meer info: https://bib.hogent.be/contact/byb-schoonmeersen/

Waar je ook gaat in de studentenbuurt, je kan niet naast de gigantische toren kijken van de Artevelde Hogeschool. In deze moderne setting kan je groepswerken maken in groepslokalen of studeren in het stille auditorium.

Meer info: https://www.arteveldehogeschool.be/mediatheek/live/ws/